Befejeződött a többnyelvű, interaktív, dinamikus a gyógyvizekhez kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat kezelő „Balneo” portál fejlesztése az Instantweb Kft-nél

GOP-2.1.1-11/B-2011-0250

Kedvezményezett: Instantweb Portálszolgáltató és Webfejlesztő Kft.
A pályázat időtartama: 2012. május 1. – 2013. január 23.
Támogatás összege: 54 968 522 Ft.

Mostantól új balneoterápiás információs portál segíti a tájékozódásban a pihenni- és gyógyulni vágyókat. A www.balneoportal.hu számos, az érdeklődők számára eddig nem ismert, hasznos információkat tartalmaz. A weboldalt az Instantweb Kft. az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 54 968 522 Ft támogatással valósította meg az Új Széchenyi Terv keretében.

A hazai balneoterápiás gyógykezelések, a termálvizek és gyógyfürdők köré épített szolgáltatások kihasználtsága számos erőfeszítés ellenére alacsony. Ismertségük hazánkban is változó, de az európai lakosság számára szinte teljesen ismeretlen. A most elkészült balneológiai portál a www.balneoportal.hu a hazai és a külföldi gyógyulnivágyó embereknek nyújt számos hasznos információt és tanácsot. A portál többnyelvű, interaktív, dinamikus funkcióival részletesen ismerteti a gyógyvizekkel kapcsolatos fontos tudnivalókat és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatásokat. Gyors keresőrendszerével megismerhetők a vizek gyógyító hatásai, a balneoterápiás gyógykezelések fajtái, a kezelések javallatai és ellenjavallatai, a gyógyvizek fizikokémiai jellegzetességei. Megtudhatók továbbá milyen vizsgálatok javasoltak az egyes gyógyvizes kezelések megkezdése előtt, és milyen egészségbiztosítói finanszírozás lehetőségek állnak rendelkezésre. A Gyógyfürdők menüpont alatt számos fürdő- és gyógyszálló leírásai, jellemzői és szolgáltatásai ismerhetők meg. A Kezelések-re kattintva áttekinthetők a gyógyító eljárások és folyamatok. Az Orvos válaszol rovatban szakorvosok válaszolnak a feltett kérdésekre. A portál kalkulátorai segítenek a kórképek súlyosságának és rizikóinak felmérésében. A Hírek-ben és a Tudnivalók-ban pedig további naprakész, érdekes információk olvashatók a balneoterápiáról.

A www.balneoportal.hu portált az Instantweb Kft. fejlesztette az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára megnevezésű pályázat keretében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az ERFA társfinanszírozásával valósult meg.

További információ: Web: http://www.balneoportal.hu/