Tisza-tavi szabadidős navigációs szoftver kifejlesztése GARMIN GPS-re és okostelefonra

Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” pályázati felhívás (GOP-1.3.1-11/A-2012/0243)

A pályázat időtartama: 2013.04.15-2014.10.15.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 83 443 539 Ft
Kedvezményezett: Instantweb Portálszolgáltató és Webfejlesztő Kft.

A pályázat tartalma:

Az Instantweb Kft. 2013 márciusában 83,44 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében. Az innovatív fejlesztésben egy új, navigációs szoftver készült Garmin GPS-re és okostelefonra, mely segíti a Tisza-tavi szabadidős tevékenységeket, valamint sok hasznos információt nyújt a térség látnivalóiról.

A projekt megvalósításával egy olyan szabadidős, GARMIN GPS, valamint Android, Windows Phone és iPhone okostelefonon alkalmazható navigációs szoftvert került kifejlesztésre, amely széleskörűen ismerteti a Tisza-tó környékén végezhető szabadidős programokat és látványosságokat. A GPS alkalmas útvonaltervezésre, továbbá település és tematika (pld. étterem, látványosságok, szabadidős kikapcsolódás, stb.) szerinti keresésre egyaránt.

A GPS műszerektől megszokott tájékoztatáson túl az adott tevékenységnek megfelelően csoportosítja és egészíti ki az alapinformációkat. A navigációs szoftver egyedülállóan sok, közel 2.000 POI pontja a Tisza-tó partjára és a teljes vízfelületére is kiterjed. Így a tóban található balesetveszélyt jelentő farönkök is „láthatóvá válnak”, amely lehetővé teszi a biztonságos vízitúrázást.

A mobiltelefonos alkalmazásban a vízi sportokkal, a kerékpározással, a horgászattal, az idegenforgalmi látványosságokkal, a szórakozási és étkezési lehetőségekkel, valamint élővilággal kapcsolatos információk érhetőek el magyar, angol és német nyelven egyaránt. A szolgáltatás további hasznos információkat is nyújt, például a környék vásárlási lehetőségeiről, a közlekedésről, pénzfelvételi lehetőségekről, a gyógyszertárakról.

Az okostelefonos alkalmazás a szöveges ismertetőn túl fotókkal, magyar, angol és német nyelvű hanganyagokkal is segíti a felhasználót. Az alkalmazásokkal egyszerűen lehet tájékozódni a térség idegenforgalmi és természeti látványosságairól, az aktuális programokról, a várható időjárásról. A látványosságokkal és a tartalmakkal kapcsolatos véleményünket megoszthatjuk a Facebookon, valamint az applikáció egyéni túraútvonalak rögzíthetésére és megosztására is lehetőséget nyújt.

Az Instantweb Kft., melynek fő tevékenysége a szoftverfejlesztés, a projekt időszakában 6 fő új munkatárs számára teremtett munkalehetőséget.
A projekt megvalósulási helyszíne Abaújszántó volt.
A fejlesztés a terveknek megfelelően 2014. október 15-ével elkészült.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


További információ kérhető:
Pásztor Szilvia sajtóreferens
Telefon: (+36-1) 372 0696, +36 30 743-3406
Email: sajto@instantweb.hu